Neden Uzaktan Eğitim?

Uzaktan Eğitim; eğitim şartlarını zaman, mekân ve maliyet açısından en aza indirirken geniş bir öğrenci kitlesine hitap eder. Eğitim almak için çeşitli sınırlamalarla karşılaşan bireyler de gününümüzde uzaktan eğitime yönelmişlerdir.


Uzaktan eğitim; kampüs yaşantısı gerektiren, ekonomik açıdan büyük sorunlar oluşturabilen örgün eğitimden çok farklıdır. Uzaktan eğitim; ulaşım, yiyecek, kalacak yer, herhangi bir işte çalışamama gibi birçok ekonomik etkisi olan nedenlerden sıyrılarak; eğitime istenilen zaman ve şartlar doğrultusunda devam etme fırsatı sağlamaktadır.İnternet üzerinden yapılan eğitim sayesinde, hem postalama masrafı ortadan kalkmakta hem de bilginin dağıtımı, baskı ve taşıma masrafları sıfırlanarak internet üzerinden yapılabilmektedir.Kısaca daha az bütçe ile daha çok kişi eğitim görebilir.

Sağladığı avantajları göz önünde bulundurursak uzaktan eğitim  en önemli eğitim verilme türlerinden biridir.Uzaktan eğitim; örgün eğitim dersleri, açık öğretim dersleri ya da sertifika eğitimleri için günümüzde kişilerin tercih sebebidir.Ayrıca  planlı çalışma ile öğrencileri alıştırma yöntemi ile bireysel öğrenme sorumluluğunu üst seviyelere taşımaktadır. Bir bakıma öğrenciye ve eğitimcilere sunulan şartlar aynı olmaktadır. Değişen durum ise, bilginin aktarım sürecinde eğitimin verildiği koşullardır.

 

Uygun Uzaktan Eğitim Sistemi Kurma Maliyeti için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Ücretsiz eğitim yazılımı demosu için bize ulaşın.

 

Ücretsiz Eğitim Yazılımı adlı yazımızı da okuyabilirsiniz.