Okulların kapalı olduğu dönemde Veliler ev ortamında çocuklarının motivasyonlarını nasıl yüksek tutabilirler sorusuna cvp arayışı içine girdiler.
Evde yeni hobiler kazandırmak eğlenceli olsada öğrenme sürecinde zor gelmektedir. Ne yazıkki dikkat dağınıklığı uzaktan eğitim sürecinde fazlalaşmıştır. Üniversite öğrencilerinin online ve yüz yüze derslere katılımının değerlendirildiği bir çalışmada, öğrencilerin uzaktan derslere katıldığı zamanlarda , sınıf ortamına göre %25 daha fazla ihtimalle aynı anda birden çok iş yaptıkları gözlendi. Evde bulunan dikkat dağıtan unsurlar oldukça çok olduğundan yeniden odaklanmalarını sağlayacak ipuçları çok az. Bu nedenle veliler olarak çocuklarımızın odaklanmasını sağlayacak yöntemler bularak onlara destek olabiliriz.
Motivasyon konusundaki en temel teorilerden biri beklenti-değer teorisi’dir. Bu teoriyi düşünerek öğrencilerin nasıl eğitimde ve hayatın diğer alanlarında motive olduklarını düşünebiliriz. Bu teorye göre, insanlar bir işte başarılı olacaklarını umduklarında ve yapılan aktiviteye değer verdiklerinde, o işi daha çabuk bitirme çabasında olurlar.
Başarılı olacağınızı düşündüğünüzde o işi daha istekli yaparsınız. Tam tersine, başarısız olacağınızı düşünüyorsanız aynı işi istekli bir şekilde yapamazsınız. Aynı zamanda eğer bir şeye değer veriyorsanız o şeyi istekli bir şekilde yapmanız daha olası. Bu değer içinizdeki bir duygudan, örneğin mutluluktan geliyor olabilir. Ayrıca koyduğunuz bir hedeften ve ödülden kaynaklanıyor da olabilir. Örneğin tatile çıkacağınız için yeni bir yabancı dil öğrenmek gibi...
Kısacası, çocukların okulla ilgili konularda daha motive olmalarına destek olmak için kendimize şu iki soruyu soralım;
-
Başarılı olacağına inanması için ona nasıl yardımcı olabilirim?
-
Yaptığı işin ve aktivitenin değerini nasıl artırabilirim?
Uygun Uzaktan Eğitim Sistemi Kurma Maliyeti için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Ücretsiz eğitim yazılımı demosu için bize ulaşın.